У Чернівецькій області шахраї ошукали місцевих жителів на майже 78 тисяч гривень

Внаслідок шахрайських дій постраждали 50-річний житель Дністровського району та 41-річна жителька Чернівецького району. Довірившись аферистам буковинці втратили свої заощадження. Наразі правоохоронці проводять розшукові заходи для встановлення осіб причетних до вчинення протиправних дій відносно краян. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

5 червня, до відділення поліції №1 (м. Сокиряни) Дністровського райвідділу поліції із заявою про шахрайські дії звернувся житель міста Сокиряни. Заявник розповів, що до нього зателефонував незнайомець та представився працівником служби безпеки однієї з фінансових установ. Під приводом захисту банківських рахунків від кібератак співрозмовник дізнався необхідну інформацію, після чого з рахунку буковинця було знято 29500 гривень.

Ще однією жертвою шахрайської схеми стала 41-річна жителька міста Герца. Під приводом отримання фінансової допомоги в одному із месенджерів, буковинка перейшла за посиланням та ввела необхідні реквізити свого банківського рахунку. В результаті чого невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи її грошима у сумі понад 48336 гривень.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Поліцейські Буковини наголошують: щоб не стати жертвою шахраїв – дотримуйтеся основних правил онлайн-безпеки. А саме:

• нікому не повідомляйте особисті дані (номер паспорта, індивідуальний податковий номер, паролі та секретні коди до картки та з SMS-повідомлень);

• якщо ви отримали повідомлення про якісь проблеми з банківським рахунком, зверніться безпосередньо у відділення банку або за номером служби підтримки, який зазначено на картці або офіційному сайті фінансової установи;

• використовуйте лише перевірені ресурси та переконайтеся у правильності назви необхідного сайту. Один непомітний символ в адресі сайту може означати, що він є фішинговим.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Реклама

Залишити коментар