Минулої доби шахраї ошукали двох буковинців на суму понад 86 тисяч гривень

Правоохоронці вживають заходів з метою встановлення осіб зловмисників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

29 травня, до співробітників Чернівецького районного управління поліції надійшло повідомлення від 67-річного жителя обласного центру про те, що невідома особа незаконно заволоділа його 31500 гривень.

Зі слів заявника, до нього зателефонував незнайомець, який представився працівником банку та повідомив, що з його картки намагаються зняти гроші. Співрозмовник попросив чоловіка продиктувати номер банківської картки та інші дані. Чернівчанин надав зловмиснику всю конфіденційну інформацію, внаслідок чого з його картки зняли вище вказану суму коштів.

Ще однією жертвою інтернет-шахрайства стала 36-річна жителька Чернівців. Жінка розповіла співробітникам поліції, що в одному месенджері побачила повідомлення про можливість отримання фінансової допомоги. Чернівчанка перейшла за фішинговим посиланням та ввела всі дані свого інтернет-банкінгу. В результатів чого з її карткових рахунків невідома особа перерахувала понад 55 тисяч гривень.

За вказаними фактами поліціянти розпочали кримінальні провадження, передбачені статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції Буковини вкотре радять жителям краю бути обережними. Не довіряйте інформації, яку отримуєте від незнайомців через мобільний телефон, перевіряйте її. Наполегливо рекомендуємо не розголошувати конфіденційну інформацію, яка стосується банківських рахунків.

Реклама

Залишити коментар