Італія готує новий пакет військової допомоги Україні

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто у вівторок анонсував підготовку чергового пакета військової допомоги Україні, який, імовірно, включатиме певні елементи системи ППО

Про це пише “Європейська правда”, з посиланням на слухання в парламенті.

Крозетто обговорив питання військової допомоги Україні під час слухань у парламентському комітеті з питань контролю за спецслужбами. При цьому зміст його виступу – як і те, яку саме зброю Київ отримає від Рима, – засекречений.

Видання Il Messaggero напередодні писало, що до нового пакета військової допомоги Україні – вже сьомого за ліком – можуть увійти ЗРК SAMP-T та інші системи протиповітряної оборони.

Журналісти зазначають, що домовленість про передачу елементів ППО могла бути досягнута минулого тижня під час зустрічі у форматі “Рамштайн”, у фокусі якої стояла необхідність зміцнення потенціалу протиповітряної оборони країни, що зазнавала інтенсивних ударів з повітря.

Італія разом з Францією, організувала постачання протиракетного комплексу SAMP-T і підготувала український персонал.

Крозетто натомість заперечив, що італійські військові могли брати участь у підготовці пілотів винищувачів F16, які група країн готується передати українським ВПС. Крім того, необхідно забезпечити збройні сили Зеленського боєприпасами та технікою, яка сильно зношена через бойові дії, що тривають.

Реклама

Залишити коментар