Тегеран звинуватив Зеленського в “інформаційній війні проти іранського народу”

Іран вкотре відкинув звинувачення президента України Володимира Зеленського у постачанні росії ударних дронів Shahed

Про це повідомляє іранська державна агенція IRNA

За словами речника міністерства закордонних справ Ірану Насера Канані, звинувачення Володимира Зеленського на адресу Тегерана у постачання росіянам ударних дронів є безпідставними, а роблячи їх президент України нібито “бере участь в інформаційній війні проти іранського народу, аби отримати якомога більше зброї та фінансової допомоги від Заходу”.  

Він додав, що “політичні шоу не змінюють реальності війни в Україні, а Київ нібито відмовився від переговорів з Іраном задля розслідування постачання безпілотників”.  

“Відмова української сторони від переговорів з Іраном з метою вивчення висунутих звинувачень свідчить про безпідставність та політичні інтереси на тлі таких тверджень проти Ісламської Республіки Іран”,- сказав Канані.

Він також закликав “знайти політичне рішення” для припинення війни в Україні. 

“Ісламська Республіка Іран завжди заявляла, що вона проти війни в Україні та її продовження, і дуже шкодує про страждання народу України. Тегеран наголошує на необхідності знайти політичне рішення для якнайшвидшого припинення війни, і готовий сприяти його реалізації”,  – запевнив Канані.

У середу, 24 травня, президент України Володимир Зеленський звернувся до іранського народу.

“Хотів би звернутися безпосередньо до народу Ірану. До всіх – до суспільства, до іранських улемів, до кожної іранської родини, до тих людей, які здатні впливати на державні рішення в Ірані. Просте запитання: а для чого вам бути співучасниками російського терору? Чому ви на боці держави-зла? Світ же бачить, що відбувається, і ви всі в Ірані бачите. Підтримку зла неможливо заперечувати. Хоч ми й навчилися збивати більшість ваших дронів-камікадзе, які ви передаєте Росії, але все ж таки є й влучання”, – сказав президент.

За словами Зеленського, іранці повинні бути на іншому боці історії.

“Коли іранський дрон убиває вагітну українську дівчину разом з її чоловіком у них удома, то для чого це вам, матері й батьки в Ірані? Коли ваш “шахед” б’є по гуртожитку з нашими студентами, люди гинуть, починається пожежа, на місце прибувають рятувальники, і за кілька хвилин б’є другий “шахед”, забираючи життя уже тих, хто рятував життя інших… Для чого такі цинічні вбивства Ірану? Руками Росії, але вашою, вашою зброєю. Що від цього отримуєте ви, люди в Тегерані, або в Ширазі, або Саккезі, або в будь-якому іншому місті вашої країни? На жаль, іще більшу ізоляцію від світу, іще більші проблеми. Я впевнений, ви маєте бути на іншому боці історії – не зі злом. Ваші “шахеди”, які щоночі тероризують Україну, означають лише те, що людей Ірану штовхають ще глибше й глибше на темний бік історії.”, – сказав президент України Володимир Зеленський.

Реклама

Залишити коментар