У Києві суддя у нетверезому стані збив на смерть нацгвардійця на блокпосту — УП

Приблизно опівночі 26 травня, за даними слідчих, голова одного з районних судів Київської області за кермом автомобіля наїхав на військовослужбовця Національної гвардії України. Від отриманих травм боєць загинув на місці.

Про це повідомляє ДБР.

Дорожньо-транспортна пригода сталася на одному з блокпостів у Києві. Наразі слідчі ДБР з’ясовують обставини, зокрема допитують свідків з-поміж тих, хто виконував службу на блокпосту, та збирають інші докази.

Голову райсуду правоохоронці затримали. Його доставили на медичний огляд: перевіряють, чи не був він пʼяним. Від проходження огляду водій відмовився.

За даними УП, затриманий — голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир. Він на автомобілі Lexus рухався по проспекту Берестейському, перш ніж збив 23-річного нацгвардійця.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Реклама

Залишити коментар