Папа римський назвав «політичною проблемою» звільнення захоплених українських територій

Папа римський Франциск назвав звільнення тимчасово захоплених країною-агресором росією українських територій «політичною проблемою».

Свою думку він висловив в інтерв’ю Telemundo.

Журналіст запитав, чи просив президент Володимир Зеленський папу римського підтримати українську формулу миру. Папа сказав, що «тон розмови був не таким» і глава української держави попросив його «про дуже велику послугу» — спробувати допомогти українським дітям, яких країна-агресор незаконно вивезла в росію.

“Вони не так мріють про мирні переговори, тому що український блок насправді дуже сильний: уся Європа, США… Інакше кажучи, вони мають дуже велику власну силу… Що йому дуже болить і з чим він просить співпраці, то це зі спробою повернути цих дітей в Україну”, — додав папа римський.

На запитання про те, чи має росія повернути захоплені українські території для досягнення миру, понтифік відповів, що це «політична проблема». За його твердженням, мир настане “того дня, коли вони [Україна і країна-агресор] зможуть говорити один з одним безпосередньо або через посередників”.

Реклама

Залишити коментар