росія розмістить у Білорусі нестратегічну ядерну зброю

Міністри оборони Білорусі та росії віктор хрєнін та сєрґєй шойгу підписали у четвер документи щодо розміщення нестратегічної ядерної зброї на території Білорусі.

Про це повідомляє Наша ніва.

Глави військових відомств обговорили у Мінську військово-політичну обстановку та питання військово-технічного співробітництва між оборонними відомствами, а також підписали документи, що визначають порядок утримання російської нестратегічної ядерної зброї у спеціальному сховищі на території Республіки Білорусь.

“Розміщення нестратегічної ядерної зброї є дієвою відповіддю на агресивну політику недружніх нам країн”, — заявив хрєнін під час зустрічі з шойгу.

росія, розміщуючи нестратегічну ядерну зброю на території РБ, не передає її Білорусі, контроль над нею та рішення про застосування залишається за Москвою, заявив міністр оборони рф сєрґєй шойгу.

За його словами, для забезпечення військової безпеки, у тому числі захисту західних кордонів “Союзної держави” в Республіці Білорусь, пильна увага приділяється питанням готовності та здатності збройних сил країни виконати завдання за призначенням.

Реклама

Залишити коментар