Парламент Британії визнав Голодомор геноцидом українського народу

Парламент Великої Британії у четвер, 25 травня, ухвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932−1933 років геноцидом українського народу.

Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram.

“Парламент Великої Британії ухвалив резолюцію про визнання Голодомору 1932−1933 років геноцидом українського народу. Дякую. Історична справедливість — це ключ до розуміння, хто і що є справжнім злом”, — пише він.

Як повідомляє Європейська правда, нижня палата парламенту Великої Британії, Палата громад, одноголосно ухвалила рішення про визнання Голодомору 1932−1933 років геноцидом українського народу.

Депутат Консервативної партії Полін Летхем, яка представила відповідну резолюцію в Палаті громад, наголосила, що голод в Україні на початку 1930-х років був штучним, спричиненим примусовим відбором врожаїв в українських селян.

Вона також провела паралелі з нинішніми подіями, коли Росія викрадає українське зерно на окупованих українських територіях.

“Саме тому ми маємо запевнити українську владу та міжнародний правопорядок, що Велика Британія — принаймні британський парламент — не буде ігнорувати воєнні злочини та злочини проти людяності”, — заявила Летхем.

Реклама

Залишити коментар