Двоє колишніх поліціянтів отримали по 11 років в’язниці за зґвалтування в Кагарлику

Двох колишніх поліціянтів засудили до 11 років позбавлення волі за катування людей у відділку поліції в Кагарлику Київської області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Колишнього начальника кримінальної поліції та оперуповноваженого визнали винними в катуванні, насильницькому зникненні та зґвалтуванні (ст. 127, ст. 146−1, ст. 152 КК України). Рішення ухвалив Обухівський райсуд.

Прокурори довели, що в травні 2020 року правоохоронці катували жінку, яку викликали у відділок як свідка. Їй вдягали протигаз, кайданки, стріляли над головою з табельної зброї та кілька разів зґвалтували. Того ж місяця ще одного чоловіка катували і били у відділку, намагаючись отримати зізнання.

У січні 2020 року двоє на той час поліціянтів били, катували струмом двох людей, вивозили їх у багажнику за місто і приковували кайданками до батареї в коридорі, намагаючись вибити зізнання в імовірній крадіжці.

Адвокатки жінки, яка пережила насильство, також повідомили, що її позов до Нацполіції задоволено і вона отримає компенсацію в розмірі 1 млн 200 тисяч гривень.

У Міністерстві внутрішніх справ в травні 2020-го після резонансу повідомляли, що весь особовий склад Кагарлицького відділку поліції розформовано і буде переатестовано, а керівництво відсторонили від виконання обов’язків.

У грудні 2020-го в Держбюро розслідувань заявили, що обвинувальні акти в резонансній справі вручили п’ятьом поліціянтам.

Реклама

Залишити коментар