У Чернівецькій області поліціянти повідомили про підозру чоловіку у вчиненні домашнього насильства

Розпочинаючи з серпня минулого року, до поліції вперше звернулася жителька Сокирян із заявами про те, що її 55-річний співмешканець вчиняє над нею психологічне насильство. Чоловік неодноразово словесно ображав жінку нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальне провадження. Правопорушнику загрожує позбавлення волі до двох років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Вперше до поліції із заявою про психологічне насильство жінка звернулася у серпні минулого року. Вона поскаржилася на свого цивільного чоловіка, який умисно вчиняв психологічне насильство, яке проявлялося у нецензурному висловлюванні, погрозами фізичною розправою та словесними образами.

Правоохоронці щоразу реагували на звернення жінки та проводили з чоловіком профілактичні бесіди про недопущення подібних випадків у майбутньому. Проте превентивні заходи поліції порушника не зупинили і він продовжував вчиняти психологічне насильство над жінкою. За скоєння таких протиправних дій поліціянти притягли буковинця до адміністративної відповідальності відповідно до частини 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак таке покарання не вплинуло на поведінку чоловіка і він продовжував погрожувати жінці. Буковинка ще декілька разів зверталася до поліції з відповідними заявами. Востаннє – у травні цього року. Правоохоронці опитували свідків та очевидців інцидентів, які підтвердили, що чоловік під час конфлікт погрожував жінці та виражався нецензурною лайкою.

Слідчі Дністровського районного відділу поліції повідомили буковинцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Поліціянти нагадують: у випадках домашнього насильства ви можете також звертатися за допомогою до:

  • Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги. Тут можна отримати не тільки психологічну допомогу, але й побутові, педагогічні, медичні, інформаційні та юридичні послуги. (0372) 582383;
  • Обласної комунальної установи «Соціальний центр матері та дитини». Сюди для тимчасового проживання можуть звернутись вагітні жінки та матері з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. (0372) 527998;
  • Чернівецького міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді. Тут надають допомогу сім’ям; батькам, які виховують дітей з особливими потребами; дітям-сиротам, дітям, які потерпають від домашнього насильства, учасникам АТО, неповнолітнім та молоді, які повернулись з місць позбавлення волі. (0372) 526434;
  • Служби у справах дітей Чернівецької міської ради, яка організовує та реалізовує заходи, спрямовані на покращення становища дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-переселенців. (0372) 523405.
Реклама

Залишити коментар