Представилися банкірами та виманили у буковинців гроші на понад 60 тис. грн: поліціянти розслідують обставини злочинів

За минулу добу працівники поліції Чернівецької області задокументували три випадки незаконного заволодіння коштами громадян шляхом обману. За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження. 

Учора, 22 травня, до поліції звернувся 59-річний житель міста Чернівці, який став жертвою шахрайства. Чоловік розповів поліціянтам, що йому зателефонував невідомий. Співрозмовник назвався працівником служби безпеки банку та запропонував допомогу у захисті коштів. Чернівчанин довірився та надав псевдобанкіру дані своєї банківської картки, з якої надалі зникло понад 31 тисяча гривень.

За такою ж схемою аферисти ошукали 35-річного жителя села Чудей. Чоловік назвав, нібито співробітнику банку, CVV-код своєї картки, в результаті чого з неї було списано понад 17 тисяч гривень.

Ще однією жертвою онлайн-шахрайства стала 69-річна жителька обласного центру. Пенсіонерка повідомила правоохоронцям, що у телефонній розмові зі співробітником фінансової установи дізналася про можливість отримання грошової допомоги. Чернівчанка довірилася псевдобанкіру та надала всі реквізити своєї банківської картки, з якої надалі невідомі особи здійснили оплату різних послуг на загальну суму 10850 гривень.

Відомості про вказані факти поліціянти внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці наголошують громадянам про не розголошення конфіденційної інформації, яка стосується карткових рахунків:

  • термін дії пластикової картки;
  • PIN-код;
  • слово-пароль;
  • cvv/cvv2 коди.
Реклама

Залишити коментар