Парламентська асамблея НАТО визнала агресію рф проти України геноцидом, а режим Кремля — рашизмом

Парламентська асамблея НАТО в понеділок, 22 травня, визнала злочини країни-агресора росії проти України геноцидом і режим Кремля — рашизмом.

Про це повідомив глава делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО, нардеп від Слуги народу Єгор Чернєв у Facebook.

“Парламентська асамблея НАТО визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим в РФ – рашизмом. Одностайно”, — пише він.

Він додав, що асамблея закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом Альянсу, і узгодить наступні конкретні кроки зі вступу України до НАТО.

Також, за його словами, в ухваленому документі є “і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги і після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого”.

“Фундамент до саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами”, — зазначив Чернєв.

Реклама

Залишити коментар