Росіянам не вдалось оточити Бахмут, вони втратили частину панівних висот — Маляр

Російським загарбникам не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста.

Про це у Телеграмі заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, “ворогу не вдалось оточити Бахмут і вони втратили частину панівних висот довкола міста. Тобто, просування наших військ у передмісті по флангах, яке і зараз триває, дуже сильно ускладнює ворогу знаходження у Бахмуті”.

“Наші війська взяли місто у напівоточення, що дає нам можливість знищувати ворога. Тому ворогу, у тій частині міста яку він контролює, доводиться оборонятись”, – наголосила Маляр. 

Як підкреслила заступниця міністра, українські оборонці зберігають контроль над промисловими та інфраструктурними об‘єктами та приватним сектором Бахмута у районі “Літак”.

Своєю чергою, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий у коментарі Суспільному зазначив, що місто Бахмут фактично повністю знищене внаслідок обстрілів російською армією, однак Сили оборони продовжують утримувати позиції у його південно-західній частині, ведучи бої із силами рф.

“Президент правильно сказав — місто по суті знесено з лиця землі. Ворог щоденно масовими ударами артилерії, авіації знищує, і наші підрозділи повідомляють, що ситуація вкрай важка. Наші військові тримають фортифікаційні споруди і декілька приміщень південно-західної частини міста. Йдуть важкі бої”, — сказав речник.

За його словами, росія приділяє Бахмуту забагато символічного значення.

“росія привертає увагу до цього Бахмута, ніби вони взяли Дніпро. Насправді не взяли до кінця. Місто знищене, ніякої військової і навіть політичної користі воно їм не несе. Взяти за 9 місяців районний центр — не взяли. Ми намагаємось тиснути на флангах, не давати їм спокою і за можливості контратакувати”, — заявив Череватий.

Реклама

Залишити коментар