“Велика сімка” на саміті у Хіросімі анонсувала нові санкції для росії

«Велика сімка» (G7) на саміті у Хіросімі, Японія, анонсувала нові санкції для росії, зокрема проти російських алмазів.

Про це йдеться у заяві «Великої сімки».

Країни G7 — США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада — наголосили, що й надалі будуть обмежувати доступ росії до своїх економік, розширять свої дії для обмеження експорту всіх предметів, технологій, промислового обладнання та послуг, критичних для військової машини рф.

Також «Велика сімка» пообіцяла запобігати ухиленню та обходу санкцій проти росії, зокрема через треті країни. G7 повторила заклик до третіх сторін негайно припинити надання матеріальної підтримки російській агресії, «інакше це призведе до серйозних втрат».

«Велика сімка» оголосила, що буде продовжувати тісно співпрацювати, щоб обмежити торгівлю та використання алмазів, видобутих, оброблених або вироблених у росії. Країни співпрацюватимуть із ключовими партнерами для ефективного впровадження майбутніх санкцій, зокрема за допомогою технологій відстеження.

Окрім того, G7 працюватиме над подальшим обмеженням використання росією міжнародної фінансової системи. Країни запевнили, що вживають заходів для скорочення можливостей рф обходити санкції через філії російських банків у третіх країнах.

Також країни «сповнені рішучості» продовжувати обмеження стосовно доходів росії від енергії. До цього часу були запроваджені санкції щодо сирої нафти та нафтопродуктів із рф. 

Реклама

Залишити коментар