Сили оборони контролюють південно-західну частину Бахмута, в передмісті просунулися до 1 км — Міноборони

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про ситуацію в Бахмуті Донецької області та його передмісті станом на четвер, 18 травня.

У себе в Telegram-каналі заступниця міністра нагадала, що країна-терористка Росія стягнула в Бахмут більшу частину резервів і значно посилила угруповання військ у місті. У четвер окупанти весь день атакували Бахмут, захисники України відбили всі атаки. Станом на вечір 18 травня Сили оборони контролюють південно-західну частину міста.

Росіяни також атакували на околицях на північ від Бахмута — усі атаки відбили. На деяких ділянках українські захисники просунулися на 500 м.

“У передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, але зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі. На окремих ділянках наші війська просунулись на 1 км”, — повідомила Маляр.

Вона додала, що оборона Бахмута і його передмістя виконує свої завдання — Україна виграє час для «певних запланованих дій». Заступниця міністра також наголосила, що ситуація на Бахмутському напрямку під контролем оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця.

Реклама

Залишити коментар