ЗСУ звільнили близько 20 км² під Бахмутом, у місті тривають важкі бої — Маляр

Українські війська протягом декількох днів звільнили від росіян близько 20 квадратних кілометрів на півночі та півдні передмістя Бахмута, тривають важкі бої за місто.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила в Телеграмі.

Вона зауважила, що інформацію про хід бойових дій слід розглядати в комплексі всіх заходів оборонної операції і не виривати з контексту подій.

“Приміром, протягом декількох днів наші війська звільнили від ворога на півночі та півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів”, – заявила Маляр.

Вона також підкреслила, що російська армія дещо просувається в самому Бахмуті, вщент знищуючи місто артилерією. Крім того, ворог підтягує підрозділи професійних десантників.

“Тривають важкі бої з різним результатом. У ситуації, що склалась, наші війська роблять максимум і навіть більше”, – додала заступниця міністра оборони.

Маляр зауважила, “те, що оборона Бахмута триває стільки місяців та ще й на певних ділянках є просування — це надзусилля наших бійців та високий рівень фаховості командування обороною”.

Вона також нагадала, що ворог має перевагу у кількості людей та озброєння. Разом з тим, завдяки діям українських військових, ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку.

Реклама

Залишити коментар