Сили оборони просунулися на флангах Бахмута до 2 км — Череватий

Захисники України протягом останніх двох діб просунулися на флангах у районі Бахмута від 350 м до 2 км на деяких ділянках.

Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в етері телемарафону в понеділок, 15 травня.

Череватий розповів, що за цю добу на Бахмутському напрямку сталося 34 бойові зіткнення, окупанти 479 разів вели обстріл з різних систем і здійснили чотири авіанальоти.

Сили оборони ліквідували 149 окупантів і поранили 160, шістьох — взяли в полон. Також за добу підбили дві ворожі БМП, дві бронемашини, три безпілотники і знищили російський склад із боєприпасами.

“Ворог чинить дикий спротив… намагається захопити саме [Бахмут], докладаючи неймовірних зусиль. Наші воїни тримають оборону, виявляючи вершини мужності, героїзму, витримки і кмітливості, щоб стримати натиск ворога. А коли з’являється можливість атакувати ворога на флангах, це робиться”, — сказав речник.

Він нагадав, що багатомісячна оборонна операція спрямована на те, аби повністю виснажити ворога, і додав, що окупанти «потрапили в Бахмутську пастку».

“Наразі Бахмут — певна точка біфуркації… подальшого вирішення конфлікту, особливо на цьому напрямку. Все йде до того, що якщо ворог не знайде можливості відновлювати свій особовий склад, його буде просто знищено”, — заявив Череватий.

Реклама

Залишити коментар