Доки росія не виведе свої війська, нема про що говорити, — Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським зазначив, що допоки росія не виведе свої війська з території України — не можна обговорювати мир

Про це стало відомо з їхньої спільної пресконференції, яка відбулася у неділю, 14 травня 2023 року, в Берліні.

“Дійсно, ми будемо підтримувати Україну і про це потрібно говорити всюди. Україна готова до миру, але вона цілком виправдано вимагає, щоб це не означало замороження війни й диктат з боку росії. Йдеться про імперіалістичний та агресивний напад на українську територію і тому мир і безпека Європи знаходяться під загрозою, тому що сильніша країна нападає на слабшу  загарбує її територію”, – зазначив Шольц. 

Він також додав, що плани російського президента цілком очевидні, адже він вважає, що Україна і Білорусь мають стати частиною росії  й напад на Україну — це частина цієї імперіалістичної концепції. 

“Виходячи з пропозиції українського президента, що стосується можливості миру, всі дискусії мають точитися навколо того, що має бути зрозуміло, що є ця можливість, але росія має вивести свої війська. Тому що без цього немає про що говорити”, – додав канцлер Німеччини.

Реклама

Залишити коментар