МОК прагне повернути росіян до міжнародного спорту “заради об’єднання світу на Олімпіаді в Парижі”

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що Олімпійські ігри у 2024 році зможуть «справді об’єднати весь світ», якщо до них допустять росіян та білорусів у нейтральному статусі.

Про це він заявив під час поїздки у Китай, передає агентство Xinhua.

Бах наголосив, що МОК працює над тим, аби допомогти спортсменам із росії та Білорусі повернутися до міжнародних спортивних змагань.

“Зараз ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію, пропозицію олімпійського руху, повернувши на міжнародні змагання спортсменів із російськими чи білоруськими паспортами”, — сказав він.

Президент МОК додав, що організація «дуже тісно» співпрацює та обмінюється з міжнародними федераціями, які відповідають за проведення своїх змагань.

“Ми дуже сподіваємося, що ця місія може бути виконана на тих умовах, які були встановлені: спортсмени з цих двох країн повинні брати участь у нейтральному статусі, щоб ми могли справді об’єднати весь світ на Олімпійських іграх у Парижі”, — додав Бах.

Він також заявив, що “будь-який вид бойкоту покарає лише власних спортсменів і позбавить їхній народ можливості пишатися своїми спортсменами за їхні олімпійські виступи”.

Реклама

Залишити коментар