Кабмін підтримав зниження граничного віку перебування на військовому обліку

Кабінет міністрів у п’ятницю, 5 травня, підтримав законопроєкт про зниження призовного віку з 27 до 25 років.

Про це повідомив у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він уточнив, що уряд схвалив законопроєкт про внесення змін до Закону “Про військовий обов’язок та військову службу”. Зміни передбачають зниження граничного віку перебування громадян на обліку з 27 до 25 років.

Напередодні в Міноборони заявили, що в Україні хочуть зменшити граничний вік перебування на військовому обліку до 25 років. У відомстві пояснили, що під час воєнного стану немає потреби в обліку призовників до 27 років.

Як заявили в Міноборони, те, що призовники щороку мають приходити до територіальних центрів комплектування і соцпідтримки, призводить до додаткових витрат, навантаження на медпрацівників і збільшення черг на військово-лікарські комісії. При цьому призов на строкову службу під час воєнного стану не проводять.

Також тривале перебування на обліку призовників під час воєнного стану призводить до того, що багато придатних громадян, які не мають статусу військовозобов’язаних, не можуть бути призвані під час мобілізації.

“Усі ініціативи Сил оборони України, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави, є обґрунтованими, узгодженими з іншими урядовими та безпековими структурами, а їхня мета — виключно оптимізація процесів для наближення нашої перемоги”, — наголосили в Міноборони.

Реклама

Залишити коментар