У Польщі створять центр виробництва та обслуговування систем HIMARS

Цього року в Польщі створять «центр HIMARS», який має стати хабом для виробництва та обслуговування цих систем не лише для Польщі, а й для інших європейських країн.

Про це повідомляє польське агентство PAP.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час візиту на американський оборонний завод Lockheed Martin заявив, що почув від керівництва заводу запевнення в готовності співпрацювати з польською оборонною промисловістю й зміцнювати її. Це дозволить збільшити масштаби виробництва HIMARS.

“Пізніше цього року в Польщі буде створено “центр HIMARS”, який має стати хабом для обслуговування та виробництва HIMARS не лише для Польщі, а й для європейських країн, багато з яких зацікавлені в придбанні реактивної артилерійської системи”, — оголосив Блащак.

Він зазначив, що цього року до Польщі прибудуть перші пускові установки, замовлені у 2019-му. Ними оснастять військових, відповідальних за оборону Сувальського перешийка. Уже тривають перемовини зі США щодо придбання ще 500 додаткових пускових установок.

Міністр оборони Польщі також обговорював можливе виробництво в країні протитанкових комплексів Javelin. За його словами, вони добре зарекомендували себе в Україні.

Реклама

Залишити коментар