Стало відомо, який вигляд буде мати пам’ятник Воробкевичу у сквері поблизу ЧНУ

Про це у Facebook повідомив заступник міського голови Чернівців Василь Зазуляк.

Зокрема Зазуляк зазначив, що за кілька місяців його можна буде побачити у сквері біля колишньої резиденції Митрополитів.

Також чиновник зазначив, що особисто долучиться до фінансування його виготовлення.

Пресслужба Чернівецької міської ради повідомила про подробиці конкурсу щодо даного пам’ятника.

До участі в конкурсі зареєструвалось 13 авторів та авторських колективів з різних міст України, зокрема з Чернівців, Львова, Києва, Дрогобича, Вижниці та Хотина. На розгляд журі було подано 11 проєктів.

Метою конкурсу було визначення кращої проєктної пропозиції скульптури на честь Сидора Воробкевича, для увічнення пам’яті та вшанування відомого письменника, композитора, педагога, релігійного діяча Буковини Сидора Івановича Воробкевича в 120-ті роковини з його смерті.

Основним завданням конкурсантів було розробити ескізний проєкт скульптури на честь Сидора Воробкевича у сквері біля Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича в місті Чернівцях, як об’єкт монументального мистецтва у формі погруддя, скульптури або скульптурної композиції або рельєфу (барельєфу, горельєфу).

Авторам було запропоновано обрати форму на свій розсуд, спираючись на авторський задум та просторові особливості ділянки проєктування, розташованої у межах охоронної зони пам’ятки історії національного та світового значення.

Так, переможцем конкурсу обрано проєкт під шифром 886107 автор зі Львова: скульптор Степан Федорин. Проєкт-переможець отримує грошову винагороду у розмірі 70 000 грн.

Немає опису світлини.
На зображенні може бути: 1 особа та пам’ятник

Друге місце та премію у розмірі 50 000 грн отримав проєкт під шифром 804408, авторського колективу зі Львова: скульптор Володимир Цісарик, архітектор Дмитро Садовий.

Третє місце із премією у розмірі 30  000 грн посів проєкт під шифром 122696, авторського колективу зі Львова: скульптори Володимир Сухорський та Андрій Сухорський.

Реклама

Залишити коментар