росія навряд чи зможе розпочати «значний наступ» в Україні цього року — розвідка США

Глава розвідки США Евріл Хейнс заявила, що цього року росія навряд чи зможе розпочати «значний наступ» в Україні.

Про це повідомляє CNN.

За її словами, росія, швидше за все, не зможе провести «значну наступальну операцію цього року» через брак боєприпасів та живої сили — незалежно від того, чи буде український контрнаступ успішним, чи ні.

“Фактично, якщо росія не ініціює обов’язкову мобілізацію і не забезпечить суттєві постачання сторонніх боєприпасів, крім теперішніх поставок з Ірану та інших країн, їм все важче буде підтримуватиме навіть скромні наступальні операції”, – заявила Хейнс.

Російський диктатор владімір путін, за її словами, «ймовірно» зменшив свої короткострокові амбіції в Україні, аби розглядати як перемогу “контроль над окупованою територією на сході та півдні України та гарантію, що Україна ніколи не стане союзником НАТО”.

Хейнс при цьому додала, що малоймовірно, що росія домовиться про паузу у бойових діях цього року, якщо тільки політичні чинники “не змінять точку зору” диктатора.

Глава розвідки зазначила, що російські війська готують «нові оборонні позиції» перед українським контрнаступом та «у квітні захопили меншу територію, ніж за будь-який із трьох попередніх місяців».

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар