Байден заявив, що світ перебуває у переломному моменті, а українці роблять неймовірну роботу

Президент США Джо Байден заявив, що Америка та світ зараз у переломному моменті. Він також наголосив на хоробрості українців у боротьбі за свою країну.

Це Байден озвучив у своїй промові на прийомі з американськими воєначальниками, текст якої наводиться на сайті Білого дому.

“Ми перебуваємо в точці, де рішення, ухвалені нами в останні кілька років, у наступні три чи чотири роки, визначать, як виглядатиме цей світ — не фігурально, буквально — у наступні три, чотири, п’ять десятиліть”, — сказав він.

Американський лідер також додав, що хоче скористатися моментом, щоб відзначити «вражаюче лідерство в останні кілька місяців».

“Ви озброїли, оснастили, навчили горду та хоробру українську армію та допомогли їй зберегти свободу та демократію”, — зазначив він.

Байден також зізнався, що був здивований, «наскільки мужні, наскільки надзвичайно хоробрі не лише військові, а й український народ».

“Вони просто роблять неймовірну роботу. І це завдяки вам”, — резюмував президент США.

Вашингтон підтримує Україну з початку повномасштабного вторгнення росії, надаючи багатомільярдну фінансову допомогу, а також надаючи тисячі одиниць озброєння та навчаючи українських військових.

Реклама

Залишити коментар