На Буковині зобов’язали забезпечити збереження двох пам’яток природи

Спеціалізована екологічна прокуратура Чернівецької обласної прокуратури звернулась до Чернівецького окружного адміністративного суду з позовною заявою щодо зобов’язання Хотинської міської ради винести межі пам’яток природи місцевого значення та закріпити їх на місцевості.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Встановлено, що з 2007 року органи місцевого самоврядування колишнього Хотинського району так і не винесли межі та не закріпили їх на місцевості щодо двох пам’яток природи – «Бульбони» та «Дарабанський мис» загальною площею понад 60 га. Вказана бездіяльність створює небезпеку порушення заповідного режиму об’єктів природно-заповідного фонду.

Обидва об’єкти природно-заповідного фонду області мають особливу природоохоронну та естетичну цінність: «Дарабанський мис» – унікальне геоморфологічне утворення на березі Дністра, яке охоплює територію зі стрімкими схилами та невеликими печерами і численними історико-археологічними пам’ятками; «Бульбони» – мальовнича долина Каплівського потоку з водоспадами і цінними карстово-спелеологічними утвореннями.

Чернівецький окружний адміністративний суд підтримав позицію прокурора – орган місцевого самоврядування має усунути порушення.

Реклама

Залишити коментар