На Буковині затримали організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон

2 травня поліціянти спільно з прикордонниками викрили жителя Чернівецького району, який за грошову винагороду у розмірі від 3000 до 5000 євро з особи, сприяв виїзду військовозобов’язаних громадян до Республіки Румунія. Слідчі поліції ГУНП в області повідомили затриманому про підозру та звертатимуться до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу. За вчинення вказаного злочину фігуранту загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Достовірно знаючи, про обмеження виїзду осіб призовного віку за кордон, 38-річний житель села Верхні Петрівці підшукував людей, які мали намір виїхати за межі України.

В ході досудового розслідування, правоохоронці з’ясували, що буковинець за кошти в розмірі від 3000 до 5000 євро допомагав перетнути державний кордон трьом чоловікам. Поліціянти встановили, що організатор трансферу, для реалізації свого нелегального бізнесу використовував власний автомобіль «Toyota RAV-4» та автівку знайомого «Hyundai Santa Fe».

2 травня, у селі Просіка співробітники поліції ГУНП в Чернівецької області спільно з працівниками Чернівецького прикордонного загону затримали організатора незаконного переправлення в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили його до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі Головного управління Національної поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Наразі готуються клопотання до суду про накладення арешту на транспортні засоби та обрання запобіжного заходу фігуранту. Також правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до вказаної протиправної діяльності.

Триває досудове розслідування.

Правоохоронці Буковини затримали організатора незаконного переправлення осіб через державний кордон
Реклама

Залишити коментар