«Німеччина з Україною, і це надовго», – посол відповіла критикам про надання військової допомоги

Після російського вторгнення Німеччина кардинально змінила свою політику, вирішивши постачати Україні зброю для захисту, і сьогодні ця допомога поступається лише допомозі від США.

Про це написала посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у статті для Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

Вона нагадала, Канцлер Олаф Шольц 27 лютого 2022 року виступив перед Бундестаґом з уже відомими словами про «Zeitenwende» – епохальну зміну як у міжнародній, так і у зовнішній політиці Німеччини.

“Через три дні після жахливого повномасштабного вторгнення Путіна в Україну Німеччина відмовилась від своєї попередньої багаторічної політики і оголосила, що вона постачатиме зброю Україні для захисту свободи та демократії”, – сказала Анка Фельдгузен.

Вона зазначила, що оскільки німців вважають не лише пунктуальними, а й ґрунтовними, деякі з рішень щодо військової підтримки зайняли певний час.

“І я дійсно розумію нетерплячість українців з приводу цього, зважаючи на екзистенційну загрозу, перед якою перебуває країна з 24 лютого 2022 року”, – додала посол.

“Хоча українці можуть інколи вважати, що ми відстаємо у наданні військової підтримки, хочу з огляду на вищесказане підсумувати дві важливі речі. По-перше, Німеччина разом з Україною. Ми продемонстрували це у ключових питаннях на шляху проведення реформ у країні з часу Революції гідності. І, по-друге, Німеччина на цьому шляху надовго”, – наголосила Анка Фельдгузен.

Вона підкреслила, що станом на даний час загальна підтримка України Німеччиною – фінансова, гуманітарна та військова – поступається лише допомозі, яку надають Сполучені Штати Америки.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар