Залужний зустрівся з командувачем сил НАТО в Європі

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів зустріч у розширеному складі з верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі й командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі.

Про це повідомив сам Залужний 30 квітня.

Окрім Залужного й Каволі на зустрічі, судячи з фотографій, були присутні бригадний генерал ЗС США Антоніо Агуто, а з боку України — генерали ЗСУ Михайло Забродський та Олександр Павлюк.

Як розповів Залужний, військові посадовці «предметно обговорили» широке коло важливих питань. Зокрема, головнокомандувач ЗСУ докладно розповів про оперативну ситуацію по всій лінії фронту й описав можливі сценарії, загрози та передумови для майбутніх дій Сил оборони.

“Ставимо собі за мету — підготуватися так, щоб максимально виконати визначені завдання”, — заявив Залужний за результатами зустрічі.

Окремо генерали зупинилися на важливості вчасного постачання в достатній кількості боєприпасів і техніки. Залужний наголосив, що Україні необхідний широкий спектр озброєння та систем протиповітряної оборони, які «суттєво допоможуть вирішити проблемні моменти у протистоянні російській агресії».

Також Залужний обговорив із Каволі питання підготовки українських захисників. Генерали домовилися і надалі підтримувати діалог та працювати задля посилення обороноздатності України.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар