В Умані на місці ракетного удару завершили пошукову операцію

У місті Умань Черкаської області завершилася пошуково-рятувальна операція на місці ракетного удару, скоєного росіянами вранці 28 квітня, станом на цей час дві жінки вважаються зниклими безвісти.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Фейсбуці.

Як зауважив глава МВС, рятувальники працювали на межі можливостей, щоб витягнути людей з-під завалів. Були залучені важка техніка та спецзасоби. Допомогу надавали поліцейські й добровольці.

У ході пошуково-рятувальної операції врятувати вдалося 17 людей. 

“На жаль, внаслідок російського удару 23 людини загинуло: 22 дістали з-під завалів, ще одна людина померла в лікарні. Серед загиблих – шестеро дітей: троє хлопчиків (півтора, 16 та 17 років) та троє дівчаток (8, 11 та 14 років)”, – зазначив міністр. 

За його даними, ідентифіковані всі 23 тіла. Так, на місці працював спеціальний штаб, де прямі родичі загиблих могли здати біологічні зразки для ДНК-порівняння. 

Поранень унаслідок ракетного удару зазнали дев’ятеро людей. Медики в супроводі поліції забезпечили оперативну госпіталізацію постраждалих.

“Усі служби спрацювали злагоджено та ефективно. Дякую рятувальникам, поліцейським, працівникам комунальних служб, десяткам уманчан, які долучилися до розбору обваленого будинку”, – додав Клименко.

Він підкреслив, що робота йшла дуже швидко, бо всі поспішали, до останнього сподіваючись знайти під завалами живих.

Реклама

Залишити коментар