У МЗС заявили про неприйнятність обмежень на імпорт аграрної продукції України

Міністерство закордонних справ направило ноти до посольства Польщі та Представництва ЄС в Україні, в яких заявило про неприйнятність торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України.

Про це повідомив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко. 

“Вчора до посольства Республіки Польща в Україні та представництва ЄС в Україні були передані ноти МЗС України щодо категоричної неприйнятності ситуації стосовно торговельних обмежень на імпорт аграрної продукції України”, – зазначив речник МЗС.

Він акцентував, що такі обмеження, якими б причинами вони не обґрунтовувалися, не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та ЄС та принципам і нормам Єдиного ринку ЄС.

“Існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту до інших держав-членів ЄС та загалом безперешкодного транзиту усієї української продукції в інші країни як у межах, так і поза межами ЄС”, – зауважив Ніколенко. 

У цьому контексті МЗС України закликало партнерів до пошуку збалансованого рішення на основі законодавства ЄС, Угоди про асоціацію та в дусі солідарності.

“Лише так можна спільно успішно протидіяти російській повномасштабній агресивній війні проти України та вже зараз зміцнювати Єдиний ринок ЄС, учасником якого стане Україна”, – заявив речник МЗС.

Реклама

Залишити коментар