Ракета, яку знайшли в польському лісі, потрапила туди не з-за кордону — RMF

Журналіст польського видання RMF FM Кшиштоф Засада неофіційно з’ясував, що, ймовірно, ракета опинилася в лісі не внаслідок обстрілу з-за кордону. Це можуть бути уламки польської військової техніки.

Про це пише RMF FM.

“Про те, чи розірвалася ракета, невідомо. Ми перевіряємо, чи була вона озброєна, оскільки в ній немає боєголовки. Можливо, вона відокремилася від ракети, тому її пошуки тривають”, — зауважили там.

Співрозмовники видання зазначають, що неподалік від місця, де виявили ракету, приблизно за 10 кілометрів від Замостя, є підприємство, яке ремонтує, зокрема, винищувачі F-16. Також поруч є аеропорт, який використовує цей завод і армія.

“Вона не обов’язково прилетіла з боку рф чи з лінії бойових дій. Варто нагадати, що в нас є МіГі-29, які оснащені ракетами”, — прокоментував знахідку в лісі генерал Роман Полко в етері RMF24.

Він додав, що, можливо, були тренування, наприклад, українських чи польських льотчиків, і ракета полетіла хибним курсом. Полко зауважив, що в польській армії багато пострадянського озброєння — звідси і помітні на ньому кириличні написи.

Сценарій, згідно з яким ця ракета була випущена з-за кордону, генерал назвав украй малоймовірним.

Нагадаємо, поблизу польського міста Замостя, що приблизно за 15 кілометрів від Бидгоща, знайшли залишки невпізнаного військового об’єкта. У Міністерстві оборони Польщі наголосили, що ситуація не загрожує безпеці місцевих мешканців.

За даними журналістів RMF24, це залишки ракети «повітря — земля». Її знайшли 25 квітня. Невідомо, який час вона лежала в лісі: кілька днів чи кілька тижнів.

На уламках помітили написи російською мовою. У ракеті була відсутня бойова частина. Журналісти також припускають, що бойова частина могла відокремитися від ракети. Зараз її шукають фахівці.

Реклама

Залишити коментар