Справа Майдану: суд заарештував екскомандира львівського «Беркута»

Київський апеляційний суд обрав запобіжний захід екскомандиру львівського “Беркута” Ростиславу Пацеляку у вигляді тримання під вартою.

Про це у Фейсбуці поінформувала ГО “Адвокатська дорадча група”.

“24 квітня 2023 року Київський апеляційний суд скасував рішення Печерського суду від 24 березня про нічний домашній арешт та ухвалив застосувати до підозрюваного Пацеляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 7 травня 2023 року”, – зазначили у пресслужбі.

Таким чином, суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора на відмову Печерського райсуду Києва застосувати щодо Пацеляка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними ГО, розгляд запобіжного заходу відбувався у межах нового розслідування, в якому Пацеляку нещодавно оголосили підозру щодо подій 18 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Активісти поінформували, що екскомандир львівського “Беркута” підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні теракту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також у вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох та більше учасників акцій протесту.

В “Адвокатській дорадчій групі” зазначили, що у березні 2023 року ДБР повідомило нову підозру Пацеляку – за участь в умисних вбивствах активістів Майдану.

У свою чергу, 24 березня 2023 року Печерський суд відмовив у застосуванні до екскомандира львівського “Беркута” запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і призначив йому нічний домашній арешт на строк досудового розслідування.

А вже 24 квітня цього року Київський апеляційний суд відправив Пацеляка під варту.

Окремо в ГО заявили, що іншу справу за обвинуваченням Пацеляка щодо подій 18 лютого 2014 року розглядає Святошинський райсуд Києва з 2016 року. У цьому суді майже щотижня відбуваються засідання, і зараз триває стадія допиту свідків, уточнюється у повідомленні.

Реклама

Залишити коментар