Слідчі поліції повідомили жителю Вижницького району про підозру у вчиненні підпалів церкви і магазину

Окрім того, чоловік підозрюється у замаху на крадіжку з помешкання місцевої жительки та крадіжці з крамниці. За цими фактами правоохоронці проводять досудове розслідування та призначили низку експертиз для встановлення всіх обставин злочинів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час досудового розслідування співробітники Вижницького районного відділу поліції провели першочергові поліцейські заходи. У результаті встановили, що 34-річний житель села Іспас вчинив кілька злочинів на території громади.

Правоохоронці з’ясували, що 23 квітня чоловік проник до будинку 30-річної односельчанки та намагався викрасти гроші. Однак не зміг зламати дверцята сейфа, тому з місця події втік, не довівши свій задум до кінця.

Згодом він пошкодив вікно і проник у приміщення церкви та підпалив легкозаймисті речі. У результаті пожежа повністю знищила будівлю храму. Продовжуючи свою злочинну діяльність, буковинець проник до місцевого магазину, викрав гроші з каси, алкогольні та тютюнові вироби, а також картки для поповнення мобільного рахунку. Зловмисник намагався приховати сліди злочину, тому підпалив дерев’яний стіл у магазині.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 15 (Замах на кримінальне правопорушення), частиною 4 статті 185 (Крадіжка), частиною 4 статті 185 (Крадіжка) та частиною 2 статті 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Правоохоронці звернулися до суду з клопотанням про обрання порушнику запобіжного заходу.

Поліціянти призначили проведення низки експертиз. Досудове розслідування триває.

Реклама

Залишити коментар