Віцеспікерка парламенту Угорщини заявила, що Україні треба дозвіл росії, щоб вступити в НАТО: у МЗС відповіли їй

Віцеспікерка парламенту Угорщини Дора Дуро заявила, що Україна без ризику війни для НАТО може приєднатися до Альянсу лише у разі згоди росії. Міністерство закордонних справ України відповіло, що Київ не потребує ніякого дозволу москви.

Про це Дуро заявила в інтерв’ю російському пропагандистському виданню «Известия», а позицію МЗС оприлюднив його речник Олег Ніколенко.

Дуро заявила, що в Угорщині не бачать жодних обставин, які б дозволили їм підтримати приєднання України до НАТО..

“Доки кордони України є спірними і триває збройний конфлікт, навіть власні правила НАТО виключають приєднання Києва до альянсу. Без ризику початку війни вступ України можливий лише в тому випадку, якщо росія схвалить це у вигляді певної угоди”, — стверджує політикиня.

У відповідь на це Ніколенко зазначив, що Україна має суверенне право вільно обирати засоби безпеки.

“Це право неоднаразово підтверджувалося на рівні всіх держав-членів НАТО, зокрема і Угорщини. Ми не потребуємо дозволу росії, аби стати членом Альянсу. Водночас небезпечно, коли окремі угорські політики намагаються ставити безпеку євроатлантичного простору в залежність від забаганок Москви”, — наголосив речник.

За його словами, немає жодних об’єктивних причин, які перешкоджали б вступу України в НАТО. Ніколенко стверджує, що українське членство лише посилить Альянс та унеможливить повторення російської агресії в Європі.

Реклама

Залишити коментар