У Китаї запевнили, що поважають суверенітет країн колишнього СРСР після скандальної заяви посла

У Міністерстві закордонних справ Китаю запевнили, що поважають суверенітет колишніх радянських країн. Ця заява прозвучала після слів посла КНР, що країни колишнього СРСР «не мають ефективного статусу в міжнародному праві».

Про це пише Reuters.

Речниця МЗС Китаю Мао Нін під час пресконференції в Пекіні заявила журналістам: “Китайська сторона поважає статус суверенної держави республік-учасниць після розпаду Радянського Союзу”.

Вона заявила, що Китай був однією з перших країн, яка встановила дипломатичні відносини з цими країнами. За її словами, у питанні територіального суверенітету позиція Китаю «послідовна і чітка».

На питання, чи визнає Китай Україну як суверенну державу, Мао відповіла, що позиція Китаю в цьому питанні є «об’єктивною та справедливою».

“Радянський Союз був федеративною державою, і зовні загалом він мав статус суб’єкта міжнародного права, тому, своєю чергою, після розпаду Радянського Союзу різні республіки мають статус суверенних держав”, — сказала вона.

Речниця МЗС Китаю додала, що тільки суверенні держави можуть стати офіційними членами ООН: “Згадана вами країна є повноправним членом ООН”.

Реклама

Залишити коментар