Prozorro відкриває інформацію про незбройні оборонні закупівлі

У системі Prozorro з 23 квітня публікуватимуть дані про незбройні оборонні закупівлі. Але кількість оприлюдненої інформації буде обмежена.

Про це повідомило Міністерство економіки України.

Так, оборонні замовники та військові частини публікуватимуть інформацію про ціни за одиницю товару у своїх незбройних закупівлях. Йдеться про харчування, речове майно, пальне тощо.

Інформацію оприлюднюватимуть про товари та послуги на суму від 200 тисяч гривень, а також робіт на суму від 1,5 мільйона. У звітах, крім ціни за одиницю, показуватимуть назву замовника і предмет закупівлі.

Коли відбуватимуться закупівлі послуг з харчування, замовникам доведеться прозвітувати про ціну за одиницю кожного продукту, які входять до послуги. А ось інформацію про загальну суму та обсяги закупівель, місця доставки і найменування постачальника оприлюднювати не будуть. 

За словами директора держпідприємства «Прозорро» Миколи Ткаченка, вони зробили все можливе, щоб опублікованої інформації було достатньо для цінової аналітики.

Ці нововведення відбулися згідно із законом, який запроваджує прозорість в оборонних закупівлях. Документ передбачає, що оборонні замовники та військові частини мають внести в систему Prozorro звіти протягом 10 робочих днів з дня підписання контракту. Також до 22 червня вони мають показати звіти щодо всіх договорів, які уклали з 24 лютого 2022 року.

Реклама

Залишити коментар