У МЗС закликали партнерів надати Україні в 10 разів більше зброї

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник закликав партнерів перетнути всі «штучні червоні лінії» та виділити 1% ВВП на постачання зброї ЗСУ.

Про це він написав у Twitter.

Мельник наголосив, що Україна вдячна союзникам за військову допомогу, але її недостатньо і Україні у 2023 році потрібно в 10 разів більше, щоб покінчити з російською агресією. 

Так, глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що члени міжнародної коаліції, яка підтримує Україну, вже надали безпекову допомогу на 55 млрд доларів.

“Насправді велика нібито цифра. Але, якщо порівняти цю війну із Другою світовою, тоді, лише якщо взяти лендліз уряду США, було надано в цінах тих років допомоги на 50 млрд доларів. У теперішніх цінах це буде десь 700-750-800 млрд доларів”, — сказав Мельник в етері «Суспільного».

Він заявив, що питання збільшення допомоги «треба ставити грубо», а союзники України повинні усвідомити масштаб цієї війни.

“Ця допомога має бути збільшена щонайменше в 10 разів. Вона має бути збільшена прямо зараз, не через рік-два”, — сказав заступник глави МЗС.

“Я думаю, закінчення війни залежить значною мірою від того, чи наші партнери перейдуть оті останні “червоні лінії”, які залишаються, аби “не провокувати путіна” на можливий ядерний удар та інші страшні історії”, — сказав Мельник.

Він зазначив, що питання ракет далекої дії та винищувачів західного зразка мають бути розв’язані вже зараз.

Реклама

Залишити коментар