На Буковині судитимуть працівницю митниці, яка допомагала чоловікам тікати до Румунії

Перед судом постануть державна інспекторка Чернівецької митниці та двоє її спільників. Вони за гроші допомагали чоловікам призовного віку нелегально перетинати кордон та тікати до Румунії

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Жінка, використовуючи власні зв’язки, підшукала собі двох “партнерів”, які допомагали чоловікам призовного віку нелегально виїжджати з України. Вартість таких “послуг” становила 4,8 тис. євро з людини.

“Одного з фігурантів правоохоронці затримали, коли він з “клієнтом” рухався в напрямку державного кордону. Наступного дня йому та посадовиці було повідомлено про підозру, а ще одного спільника викрили пізніше”, – йдеться у повідомленні.

Інспекторка та один із її спільників обвинувачуються в організації та незаконному переправленні осіб через держкордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України), ще один зловмисник – у сприянні вказівками та порадами, а також наданні засобів для незаконного переправлення особи через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України).

“Таким чином, двом з них може загрожувати до 9 років позбавлення волі, а третьому – до 7 років позбавлення волі. Обвинувальні акти скеровано до суду”, – додали в ДБР.

Реклама

Залишити коментар