Мінкульт просить YouTube заблокувати “Вагнер” та інші ПВК

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко закликав YouTube заблокувати ПВК “Вагнер” на відеохостингу.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram.

Ткаченко підкреслив, що через відеохостинги відбувається популяризація російських військових формувань. IT-гіганти, попри наявність жорсткої редакційної політики, слугують для росіян ефективними рекламними майданчиками для масштабування, “омолодження” аудиторії і вербування нових найманців для війни в Україні.

“YouTube завжди наголошував, що його редакційна політика передбачає блокування шкідливого контенту та каналів, які його поширюють. Тому звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності “Вагнера”. Україна вдячна за неупереджену роль, яку YouTube відіграє у висвітленні агресії РФ проти України до сьогодні. Водночас ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою “Вагнер” офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС”. 

Ткаченко висловив впевненість, що YouTube виправить ситуацію швидко.

Реклама

Залишити коментар