У КМВА пояснили, звідки взялась інформація про нібито падіння супутнику NASA у Києві

Яскравий спалах над Києвом ввечері 19 квітня не була спричинена падінням супутника NASA. Водночас таку інформацію місцева влада оприлюднювала, аби на той момент заспокоїти киян.

Про це повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

Він нагадав, що приблизно о 22:00 19 квітня у межах Києва у небі зафіксували падіння невідомого повітряного об’єкта. Після перевірки та уточнення інформація щодо ймовірного застосування ворожих безпілотників чи повітряного удару ракетним озброєнням не підтвердилася.

“Але дуже яскраве світіння від падіння невідомого об’єкту викликало у киян хвилювання і занепокоєння. Аби заспокоїти мешканців та гостей столиці, КМВА оприлюднила інформацію про ймовірне падіння американського сателіта і з поміткою “попередня інформація”“, — зазначив Попко.

Посадовець стверджує, що на той момент даних чи попереджень про можливе входження в атмосферу Землі значного за розмірами космічного тіла від жодного світового аерокосмічного агентства чи астрономічної обсерваторії не було.

“Проте було попередження від NASA про падіння на Землю їхнього космічного супутника. Зараз, після офіційної заяви NASA ми можемо дати уточнену інформацію — це не був їхній супутник”, — уточнив Попко.

І додав, що фахівці ще мають з’ясувати, що саме було причиною спалаху. І підтвердив ще раз, що українська протиповітряна оборона не застосовувала наявне озброєння.

У Космічному агентстві повідомили, що в момент спалаху невідомого об’єкта над Україною була зареєстрована «високоенергетична акустична подія» з епіцентром у Київській області.

В агентстві припускають, що спалахи пов’язані з входом космічного тіла в щільні шари атмосфери. Інформацію ще уточнюють.

Близько 22:00 години 19 квітня в небі над Києвом спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкта. Після цього в столиці та області оголосили повітряну тривогу.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що, попередньо, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA. А тривогу, мовляв, оголосили, аби уникнути жертв від падінь на землю уламків.

Згодом командування Повітряних Сил ЗСУ написало, що, за попередньою інформацією, спалахи над Києвом пов’язані з падінням супутника або метеорита — ця інформація ще уточнюється.

Реклама

Залишити коментар