Мерія наштампувала марки з помилками

Чернівецька міська рада випустила блок марок «До 180-річчя міської ратуші». Про це на сторінці у Фейсбук повідомив міський голова Роман Клічук. 

Як відзначають користувачі соцмереж, випущений блок марок рясніє помилками та неточностями.

Сама назва міста з претензією на австро-угорський період написана німецькою мовою з помилкою. Звернули увагу користувачі увагу й на інші ляпи в «австро-грецькому стилі». 

Історик, голова Українського народного дому у Чернівцях Володимир Старик зазначив, що ні митрополит Гакман, ні австрійський фельдмаршал Мікуліч-Радецький, зображені на марці, не мають стосунку до побудови ратуші.

Дослідник і колекціонер Едвард Туркевич пише, що з подивом дізнався, що у блоці марок використано його фотографію — без жодної згадки про авторство.

Неправильно й вжитий термін на марці «міська ратуша» – інших ратуш, окрім міських, не буває, у селах ратуш не існує. Органи самоврядування там знаходяться в управах, або сільрадах.

Роман Клічук після вказання на помилки відписав у коментарях, що марку випустила Укрпошта.

Однак, як зазначено на сайті Укрпошти, випустити марку з власним дизайном може кожен охочий за 330 гривень. Нумізматичної цінності такий комплект не несе, а за дизайн та інформацію, розміщену на блоках, відповідає замовник. Що, власне, і підтвердив у своєму коментарі гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар