Україна почне контрнаступ, коли буде готова – Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна розпочне контрнаступ, коли буде готова – це лише питання часу, коли буде досягнуто необхідного рівня військової готовності.

Про це він сказав в інтерв’ю АР.

За його словами, союзники України допомагають досягти рівня технічного оснащення, необхідного для початку наступу, надаючи важку бронетехніку та боєприпаси.

Водночас секретар РНБО висловив розчарування тим, що іноді офіційні особи з країн-союзників «обіцяють одне, а роблять зовсім інше», не уточнивши деталі.

“Якщо ми не готові, то ніхто не почне діяти непідготовленим”, – сказав Данілов.

Говорячи про масштабний витік даних американської розвідки, Данілов підтримав слова інших українських лідерів, які заявили, що не вважають це серйозними проблемами для майбутніх наступальних операцій.

Він наголосив, що Україна ні з ким не ділиться цілком таємною інформацією.

“Якщо хтось думає, що ми перед кимось звітуємо, то він глибоко помиляється”, – підкреслив Данілов.

Він зазначив, що такі важливі безпекові питання вирішуються на закритих зустрічах із Президентом України Володимиром Зеленським і «тільки там буде вирішуватися, коли, в якому напрямку, якими темпами ми будемо звільняти нашу територію».

Данілов сказав, що Україна цілодобово працює, щоб підготуватися до контрнаступу, «включаючи суботу та неділю. На війні немає канікул».

“Це лише питання часу. Цей час матиме для нас дуже високу ціну”, – сказав він.

Секретар РНБО також висловив упевненість у зусиллях України щодо повернення на окуповані території.

“Ми переможемо росію. Якщо у вас сильний внутрішній дух, ви обов’язково переможете. І він у нас завжди був сильним. Це те, що завжди дратувало росіян”, — резюмував він.

Реклама

Залишити коментар