У фіналі «Євробачення» виступлять п’ятеро українських виконавців

У фіналі «Євробачення-2023» як запрошені гості виступлять одразу п’ятеро українських виконавців — Kalush Orchestra, Go_A, Jamala, Тіна Кароль та Verka Serduchka.

Про це повідомляє «Суспільне».

Торішні переможці, гурт «Kalush Orchestra», відкриватимуть фінал конкурсу з виступом, який називатиметься «Голоси нового покоління». Учасники гурту заявили, що чекали на виступ у Ліверпулі, адже це місто має велику музичну спадщину.

“Хоча ми засмучені, що не змогли привезти “Євробачення” до нашої країни, ми вдячні Великій Британії за те, що вона приймає цей конкурс від нашого імені. Ми виступимо задля кожного українця, щоб нагадати, що кращі часи й перемога нашої країни ще попереду, а також щоб показати світові, за що бореться Україна“, — зазначив гурт.

А ось Jamala, Verka Serduchka, Тіна Кароль та гурт «Go_A» співатимуть під час параду прапорів 26 країн-фіналістів: вони виконуватимуть свої пісні, поєднані з класичними британськими хітами. Крім того, у фіналі запросили виступити британця Сема Райдера, який у 2022 році посів на «Євробаченні» друге місце.

Також глядачі побачать виступ, який називатиметься «The Liverpool Songbook», у якому заспівають класичні ліверпульські хіти. До цього шоу долучаться шестеро минулорічних учасників «Євробачення», серед яких переможці конкурсів 2018 та 2019 років ізраїльтянка Нетта і нідерландець Дункан Лоренс.

Реклама

Залишити коментар