ГУР знає ім’я окупанта, який вчинив розправу над українським полоненим — Буданов

Очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що розвідники вже знають ім’я російського військового, який відрізав голову українському полоненому.

Про це він розповів в інтерв’ю Radio NV.

За словами Буданова, випадки подібних злочинів є «поодинокими».

“Але повертаючись до першої частини вашого запитання: де він і чому я вам кажу, що не можу вам відповісти. Є трошки інша статистика, що якось так склалося, що майже вже всі з тих, хто робив подібні речі, де це було нам чітко відомо, вони більше не існують. Тому не думаю, що ця людина стане виключенням”, — сказав Буданов.

На питання, чи причетна до цього українська розвідка, голова ГУР Міноборони відповів: “Просто так сталося”.

“Це відрізання голови, відрізання статевих органів, відрізання вух, носа, кінцівок, фаланг на руках. Декого [з російських солдатів] вдалося верифікувати. І я знаю, що одна особа понесла покарання. Я знаю, що вона загинула під час бойового зіткнення з українськими військами”, — сказав Лубінець.

Увечері 11 квітня проросійські ресурси поширили відео, на якому страчують, імовірно, українського військового: живому чоловіку відрізали ножем голову.

На відео — люди у військовій формі, які розмовляють російською та мають білу пов’язку — один з розпізнавальних символів окупантів. На руці чоловіка, якого закатували, є жовта пов’язка, яку зазвичай використовують для ідентифікації українські військові. На відео видно зелене листя, тож, імовірно, запис могли зробити нещодавно.

Українські правоохоронці вже розпочали досудове розслідування щодо страти українського військового. Його особу поки що не встановили.

Реклама

Залишити коментар