Ще один депутат росії отримав підозру

Правоохоронці повідомили про підозру депутату держдуми росії віктору водолацкому, оскільки він виконує завдання з поширення окупаційного режиму на тимчасово захопленій території Луганщини.

Про це повідомляють СБУ та Офіс генпрокурора.

водолацкий входить до прокремлівської партії «єдіная росія», а з початку повномасштабного вторгнення він публічно підтримав війну.

Після 24 лютого 2022 року він незаконно перетнув держкордон і «проінспектував» діяльність окупаційних органів у Луганську, Попасній, Щасті та Станиці Луганській. Під час поїздки він роздавав колаборантам партквитки «єдіної росії» та закликав бойовиків «уніфікувати законодавство за російським зразком», зазначають у СБУ.

Тоді ж таки водолацкий відвідав позиції окупантів та знявся в пропагандистському сюжеті. На відео він командує заряджати гармати та стріляти по українських позиціях. Крім того, він публічно закликав до підтримки «військової спецоперації» та фізичного знищення підрозділів Сил оборони.

Також, за даними правоохоронців, депутат регулярно збирає допомогу на потреби окупантів Південного військового округу збройних сил рф. Крім того, водолацкого призначили куратором «гуманітарних центрів “єдіної росії”» у захоплених районах Луганщини.

Тож російському депутату повідомили про підозру за двома статтями:

  • вчинення умисних дій для зміни меж держкордону (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу);
  • виправдовування збройної агресії росії проти України з використанням ЗМІ (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу).

Йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Реклама

Залишити коментар