Посол України у Франції розкритикував сюжет France24 із табору росіян, відео видалили

Посол України у Франції Вадим Омельченко розкритикував сюжет телеканалу France 24, журналісти якого відвідали табір, де проходять бойову підготовку російські війська, які воюють проти України.

Про це йдеться у Твіттері українського дипломата.

“Поганий приклад так званої “нейтральної журналістики”: репортаж France 24 з позицій окупантів, які вчаться вбивати українців (і готуються до чергової Бучі). Навряд чи можна уявити собі такий репортаж з нацистських позицій в Нормандії напередодні висадки. Чи я помиляюся, хіба це нормально? Більш того, говорячи про українську армію, журналіст згадує про “контрнаступ ворога””, – написав Омельченко.

Пізніше посол повідомив, що відео з сюжетом було видалено з сайту телеканалу.

“Обнадійливо”, – додав Омельченко.

Нагадаємо, журналісти телеканалу France 24, який фінансується з бюджету Франції, відвідали табір, де проходять бойову підготовку російські загарбницькі війська, які воюють проти України.

Матеріал на сайті телеканалу вийшов під заголовком: “Війна в Україні: російські війська готуються до бою перед контрнаступом”. У сюжеті немає згадок про те, що російські окупанти здійснюють незаконну агресію на території України натомість у сюжеті можна помітити елементи російської пропаганди. Наприклад, військові рф хваляться, що їхня зброя краща за західні аналоги, зокрема, за німецькі танки Leopard.

Реклама

Залишити коментар