Орбан заявив, що Україна «фінансово не існує»: МЗС дало йому пораду

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зробив нову скандальну заяву на адресу України, сказавши, що країна «не існує фінансово».

“Україна – економічно неіснуюча країна. Питання в тому, чи ми збережемо Україну. Як тільки США та Євросоюз вирішать припинити фінансування української держави, війна закінчиться”, – сказав він, пише наближена до його уряду газета Magyar Nemzet.

Орбан стверджує, що платники податків країн ЄС нібито платять українцям зарплати та пенсії.

“Ми підтримуємо їхнє державне управління та охорону здоров’я. Очевидно, що така ситуація не може зберігатись у довгостроковій перспективі”, – додав угорський прем’єр.

Його абсурдні заяви відразу підхопив заступник глави Радбезу країни-агресора рф дмітрій мєдвєдєв. Він назвав Орбана «молодцем, сміливим та точним».

мєдвєдєв також повторив свої фантазії про «зникнення України», як тільки «закінчиться західне фінансування».

На різкі заяви Орбана відреагували у Міністерстві закордонних справ України, назвавши їх «антиукраїнськими». Спікер українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко закликав прем’єра Угорщини «дивитися правді у вічі».

“Підтримка України – не благодійність. Підтримуючи Україну, Європа інвестує насамперед у свою власну безпеку. Угорська влада має бути вдячна за те, що на тлі безпрецедентної російської агресії українці, ціною власних життів, тримають мирне небо над Будапештом та іншими європейськими містами”, – зазначив він.

Ніколенко також назвав цинічним те, що угорське керівництво висловлюється про фінансові питання інших країн, тоді як сама Угорщина отримує чималі гроші від Європейського Союзу для підтримки своєї економічної стабільності.

У МЗС України також не здивувалися блискавичній реакції у рф на заяви Орбана.

Реклама

Залишити коментар