Україна повернула з полону ще 100 захисників

Україна повернула з російського полону ще сотню своїх захисників.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram

“Нам вдалося провести черговий великий обмін полоненими. Повертаємо додому 100 наших людей – це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці. Серед них є оборонці Маріуполя, “Азовсталі”, Гостомеля. Деякі люди отримали серйозні поранення, мають захворювання. Зробимо все необхідне, щоб кожен з них отримав всю необхідну допомогу”.

За словами Єрмака, “це був непростий обмін”. Керівник ОП висловив подяку всій команді, яка над ним працювала, і Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими зокрема.

Окремо координаційний штаб повідомляє, що згідно з нормами Женевських конвенцій, українська сторона репатріювала на територію держави-агресорки ще п’ятьох важкопоранених полонених окупантів, в тому числі єдину жінку, яка перебувала в українському полоні.

Стан цих осіб вдалося стабілізувати, аби вони стали придатними для транспортування. Репатріація, як і передбачає міжнародне гуманітарне право, відбулася без жодних умов для російської сторони.

Крім того, у Рамадан – священний місяць для всіх мусульман – Україна передала двох військовополонених мусульман, які воювали у складі окупаційної армії. Це було зроблено на підтвердження української пропозиції державі-агресорці обміняти мусульман “всіх на всіх” з обох сторін на знак поваги до культури і традицій.

Реклама

Залишити коментар