Макрон заявив, що зараз не час для переговорів України та рф

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що зараз не час для переговорів України та росії.

Про це він сказав в інтерв’ю Les Echos під час свого візиту до Китаю.

“Я думаю, що Китай робить те ж саме спостереження, що й ми, а саме, що сьогодні погода військова. Українці чинять опір, а ми їм допомагаємо. Зараз не час для переговорів, навіть якщо ми їх готуємо і якщо ми повинні розставити віхи”, — сказав французький президент.

Він розповів, що метою його візиту до Китаю є закріплення спільних підходів до політики. Йдеться про «прагнення узгодженого та міцного світу», підтримку принципів Статуту ООН, а також позицію щодо гуманітарного права, захисту дітей та ядерної енергетики, зокрема розміщення російської ядерної зброї в Білорусі. 

Як зазначає Reuters, у коментарях після зустрічі з Макроном Сі Цзіньпін закликав Україну та росію відновити мирні переговори та знайти політичне розв’язання конфлікту.

Сі Цзіньпін сказав, що всі країни повинні поважати зобов’язання щодо невикористання ядерної зброї, і наголосив, що «не можна вести ядерну війну», не згадуючи росію. Він також закликав міжнародне співтовариство «утриматися від будь-яких дій, які призведуть до подальшого погіршення кризи або навіть до її виходу з-під контролю».

Реклама

Залишити коментар