У Ватикані знову об’єднали Україну та росію на Хресній дорозі

У Ватикані поєднали свідчення підлітків з України та росії під час Хресної дороги.

Про це повідомляє Vatican News.

Щороку Ватикан публікує текст Хресної дороги у Колізеї за кілька днів до заходу. Цьогоріч там заявили, що на 10-й стації, де роздуми зосереджені на тому, як з Ісуса був здертий одяг, упорядники поєднали свідчення українського та російського підлітків.

Хлопець з України розповідає про те, як уночі втікав з родиною з Маріуполя, вирішивши податися до Італії, де була його бабуся. На кордоні йому довелося попрощатися з батьком.

“Коли ми прибули до Італії, я сумував. Я почувався обдертим, повністю голим. Я не знав мови й не мав жодного друга. Бабуся старалася, щоб я почувався щасливим, але я не робив нічого іншого, а лише повторював, що хочу повернутися додому. Врешті моя сім’я вирішила повернутися в Україну“, — цитують його слова у Ватикані.

Інший хлопець з росії згадав свого старшого брата, який через кілька днів після 18-річчя «вирушив у подорож», а згодом прийшов лист із повідомленням про його смерть.

“Нам усі казали, що ми мали б пишатися, але вдома були лише великі смуток і страждання. Схоже сталося з татом і дідом, які виїхали, і не маємо про них жодної звістки”, — казав підліток з росії.

У Ватикані зацитували його слова, що він почувається, наче з нього здерли щастя та мрії на майбутнє.

“Я російський хлопець, і коли це говорю, то майже відчуваю провину, й одночасно не розумію чому, тож почуваюся удвічі гірше”, — цитують його слова у Ватикані.

Реклама

Коментарі:

Залишити коментар